Aurinkosähkö

 

Aurinkosähköjärjestelmämme koostuu johtavien eurooppalaisten valmistajien korkealaatuisista paneeleista, inventtereistä ja katkasijoista. Aurinkopaneelit ovat yksi-tai monikidepaneeleita. Myös laadukkaiden inventterien hyötysuhde on jopa 99 prosenttia. Meiltä myös löytyy telinevaihtoehtoja kaikille kattotyypeille sekä seinä- ja maa-asennukseen.

Aurinkosähköjärjestelmät kasataan aina asiakkaan tarpeen mukaan. Järjestelmä sisältää aina paneelit, asennustelineet, inventterin, kaapelit ja muut asennustarvikkeet.

Myymme myös yksittäisiä komponentteja.

Aurinkosähköjärjestelmämme sisältää:

  • Paneelit (a’ 255-325 Wp)
  • Laadukkaan inventterin
  • Asennustelineet
  • Tarvittavat kaapelit

Tuotteilla on pitkä tuotetakuu:

  • Paneeleilla 10-15 vuotta
  • Inventtereillä 2-7 vuotta
  • Telineillä 10 vuotta

Tuotetakuun lisäksi kaikilla paneeleilla on tuottavuustakuu 25 vuotta.

Paneelit

Aurinkopaneelit keräävät auringon valon ja muuntavat sen tasavirraksi. Paneeleita on kahdenlaisia: Mustia yksikidepaneeleita ja sinisiä monikidepaneeleita. Molemmissa on 48-96 kennoa. Näistä tehokkaampi on yksikiteinen paneeli, mutta monikide paneeli on myös hyvin tuottava ja edullisuutensa vuoksi käytetympi.

Paneelit asennetaan kiinnityskiskoihin, jotka kiinnitetään katto kiinnikkeisiin. Parhaan tuotannon saa kun suuntaa paneelit etelään 40-45 asteen kulmaan, eikä lähistöllä ole puita varjostamassa. Itse asentaminen onnistuu, mutta on suositeltavaa, että sen suorittaa ammattilainen.

Paneelien määrä kannattaa mitoittaa niin, että omakotitaloissa aurinkosähkö olisi alle sähkönkulutuksen, mutta jos syntyy ylijäämä sähköä on mahdollista tehdä sähkönjakelijan kanssa sopimus ylijäämäsähkön myynnistä. Vapaa-ajanasunnoissa on suositeltavaa tuottaa käyttösähkö kokonaan itse.

Inventteri

Inventteri eli vaihtosuuntaaja muuntaa itsetuotetun sähkön taloon sopivaan käyttömuotoon, esimerkiksi 30V tasavirrasta 230V vaihtovirraksi. Inventterin valinnassa täytyy huomioida tuotettavan energian määrä niin, että se kestää kovimmatkin tuotantopiikit.

Kaapelit ja erotuslaitteet

Aurinkosähköjärjestelmissä käytetään niihin suunniteltuja kaapeleita.

Jokaiseen aurinkosähköjärjestelmään tulee asentaa myös turvakytkin, josta virran saa katkaistua. Turvallisuuden varmistamiseksi omasta tuotannosta pitää olla selvät merkinnät rakennuksen ulkopuolella.

Akkukäyttöinen järjestelmä

Aurinkosähkön toimintaperiaate

Aurinkosähkön tuotto

Verkkoon kytkettävä järjestelmä